Meniu
 
 
Unirea a doua familii de albine
 
 
 

Familiile puternice care ocupa complet cele doua compartimente ale stupului orizontal se unesc cu 8-10 zile înaintea culesului de salcâm, astfel ca în colonia rezultata sa nu mai fie decât puietul descapacit al unei singure matci, stiut fiind faptul ca numarul albinelor care nu participa la cules este în strânsa legatura cu cantitatea de puiet descapacit existenta în timpul culesului.

stup1stup2

.

. .Unirea se face prin ridicarea celei mai vârstnice matci sau a celei mai putin valoroase. Matca ramasa va fi introdusa în noua familie cu ajutorul custii, de unde va fi eliberata în termenul obisnuit. Cu matca ridicata se formeaza un roi artificial pe doua rame, din care una cu puiet capacit iar cealalta cu miere si albina corespunzatoare. Metoda este bine cunoscuta, însa atragem atentia asupra timpului când se face aceasta unire, întrucât acest lucru este esential.

.Unirea prea timpurie face ca maximum de albina culegatoare sa existe în familiile de albine cu mult înainte de perioada de vârf a culesului, iar o unire prea târzie împiedica valorificarea culesului, deoarece cantitatea de puiet descapacit, existenta în timpul culesului, retine în stupi o mare cantitate de albina. Scopul unirii înaintea culesului este ca albinele provenite de la doua matci sa asigure îngrijirea puietului descapacit al unei singure matci si sa sporeasca astfel numarul albinelor care vor participa la cules. Dupa unire, colonia se strânge spre dreapta, privind stupul din fata, asa cum în mod obisnuit se strânge cuibul unei familii de albine.

.Ajunsi la salcâm, deschidem numai urdinisul din dreapta, care corespunde pozitiei coloniei de albine. Acest lucru este extrem de important, asa cum se va vedea mai jos, deoarece ne intereseaza ca albinele sa se obisnuiasca sa circule numai prin acest urdinis.
.Pentru valorificarea Intensiva a culesului se recomanda mai multe   procedee :

.  Procedeul   A   de valorificare intensiva a culesului;

.  Procedeul   B   de valorificare intensiva a culesului;

.  Procedeul   C   de valorificare intensiva a culesului.

 

 

 

.Sus

 
 
Recomandari
SkyDiving Center
Scoala de parasutism, salturi in tandem ...
www.skydivingcenter.ro
Sofisticato
Invata germana fara profesor si GRATUIT.
www.sofisticato.ro
Dieta Dukan
Vrei sa slabesti fara sa faci foamea si fara sa trebuiasca sa faci exercitii fizice epuizante ...
www.dietadukan.freesoul.ro
Retete Dukan
Totul despre Dieta Dukan... informatii, surse, alimente permise, tolerate si ajutatoare si foarte multe retete pentru dieta Dukan...
www.retetedukan.info
Steford & M.I.C. Design
Constructie site-uri la preturi de criza ...
www.steford.net
Freesoul
Diete, cure de slabire, mananca sanatos...
www.freesoul.ro
Aqua Fish
Totul despre pestii exotici, plantele exotice, boli, acvarii ...
www.aquafish.net
Visele
Totul despre vise: semnificatii, explicatii, insomnie, Freud ...
www.visele.freesoul.ro